Skräddarsydda massagehandlingar för ömma och spända muskler 
&
Individuella kostrådgivningar utan dieter och förbud i centrala Söderhamn

Kärlek till hälsa: Friskvård och välmående i Hälsingland

Diplomerad massör : Hälsopedagog 

Kostrådgivning för alla!

Kostrådgivning för alla!

 Det är svårt att veta vad man ska äta nu för tiden för att må bra. Vi får uppmaningar dagligen om livsmedel som ska vara mer eller mindre bra för oss och om det till viss del ger oss inspiration kan det samtidigt göra oss väldigt förvirrad.  


För att vi ska ha en chans att veta vad som är bra eller mindre bra mat för våra kroppar behöver vi gå tillbaka till grunderna. Vi behöver få återupplivad kunskap om våra näringsämnen och deras betydelse för vår hälsa. Vi behöver få ett nytt perspektiv på olika livsmedel och ändra vårat tankesätt kring våra kroppar och det kan en kostrådgivning hjälpa till med!


En kostrådgivning består av flera delmoment för att bidra till att du ska känna kärlek till hälsa, till kosten och till din kropp. Alla kostrådgivningar skräddarsys utifrån dina mål och dina förutsättningar. 

För att jag ska få en uppfattning om ditt utgångsläge behöver du boka in två möten med mig.
Det första mötet är skapandet av en hälsoprofil och det andra mötet är en kostrådgivning. 


Läs nedan vad som ingår i de båda träffarna! 

Hälsoprofilen

Hälsoprofilen är det första steget i en kostrådgivning. 
Hälsoprofilen skapar vi tillsammans genom att du besvarar ett antal frågor angående din livsstil och dina kostvanor. 
Jag behöver veta information om din vardag  för att förstå ditt utgångsläge.
Du får även berätta för mig ditt mål med kostrådgivningen. 


Till vårat nästa möte kommer du att få i hemläxa att föra en kostdagbok under 3 dagar (vanligtvis torsdag-söndag) 
Kostdagboken skickar du sedan till mig via mejl en vecka innan möte nummer 2. 
 

Kostrådgivningen

Vid möte nummer två har jag skapat en detaljerad hälsoprofil som inkluderar dina kostvanor. I din profil ser jag vilka förändringar som anses påverka din hälsa till det bättre eller vanor som du ska upprätthålla. Utifrån ditt mål med kostrådgivningen och med information från profilen skapar vi delmål och du får enkla hemläxor som du kan applicera i din vardag.  

Observera att oavsett vad du vill uppnå med din kostrådgivning kommer du inte att få några förbud eller specifika dieter. Det skapar bara missnöje och ångest. 
Dessa små förändringar ska kännas inspirerande, inte påtvingande! 

Du kommer även att få enkel kunskap om våra näringsämnen som är viktiga att veta och som kommer att hjälpa dig att navigera dig i den enorma hälsodjungen som finns. 
 

Uppföljning

Det tar ungefär 3 veckor att etablera en ny vana och det kan vara bra att komma på ett uppföljningsmöte efter dessa veckor. Under ett uppföljningsmöte har vi möjligheten att se över om vi behöver genomföra någon förändring för att det ska gå ännu lättare för dig att fortsätta med dina nya vanor. 


Kanske du vill lägga till ytterligare någon vana eller har du några frågor som du behöver få svar på? Har det uppstått några problem eller svårigheter? Eller vill du se om dina kostvanor har haft någon betydelse för din hälsa? 


Ett uppföljningsmöte kan du boka in hur ofta du vill.